Eigenwijs muziekdorp

Welkom in Peize, een van de groenste dorpen van Noordenveld. Peize is een dorp dat lang bestond uit bewoning in de buitengebieden. Ook in het dorp werd niet zozeer kombebouwing toegepast, waardoor het een open structuur heeft in het centrum. Dat maakt dat er veel plaats voor groen is, wat een prettige en vriendelijke sfeer geeft. Je vindt hier gezellige terrassen en enkele winkeltjes. Dat het geen winkelcentrum heeft maakt niet uit; vanuit Peize zijn de stad en grotere dorpskernen goed te bereiken. Ook zonder winkelcentrum is Peize zeer de moeite van een bezoek waard. Het wordt niet voor niks muziekdorp genoemd! En dan de lekkerste Limoncello ter wereld, raad eens waar die vandaan komt?

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Plan je bezoek aan Peize

Peize is makkelijk te bereiken vanuit Groningen en Leek. Er is meer dan genoeg parkeerplaats en, zoals in de meeste dorpen in Noordenveld, is parkeren er gratis. Er rijden vaak bussen van en naar Peize, aan de rand van het dorp vind je de bushalte. Langer wachten dan 10 minuten is niet nodig, de bussen rijden af en aan.

Nieuw: Tour Elektrik door Peize

Peizer kunstenares Jennifer Joedo vond het grijze elektriciteitskastje in het dorp maar saai en lelijk. Samen met de cultuurcoach van Noordenveld startte ze het project ‘Tour Elektrik’. Ze benaderde lokale kunstenaars om elk een kastje te verfraaien. De Tour Elektrik is inmiddels klaar. Heb je zin om even lekker de benen te strekken? Ontdek ze dan allemaal!