Evenementen

Als je Peize bezoekt, vallen je meteen de rust en gemoedelijkheid op. Trap er niet in! Peize knalt namelijk regelmatig uit haar voegen van alle evenementen die in het dorp georganiseerd worden. Klootschieten, zomerfeesten, muziekfestivals… Onder de vriendelijke rust van het dorp gaat een fuif-dorp schuil!

Zomerfeest 17 t/m 21 augustus

Elk jaar viert Peize de zomer, met de vijf dagen durende zomerfeesten. Er is – naast kermis –  een viswedstrijd, een puzzel-wandeltocht, een fietstocht en een autopuzzelrit. Ook voor kinderen een ontzettend leuk feest.

Jaarmarkt

De jaarmarkt van Peize vindt plaats tijdens de zomerfeesten. Op deze gezellige markt staat Peize bol van de stands waartussen het heerlijk sneupen is.

Decemberloop

Een populair hardloopevenement is de Decemberloop. Er kan gekozen worden uit drie afstanden; 5, 10 of 15 kilometer. Naar individueel kan er ook een estafette gelopen worden. Hoewel het een wedstrijd is, is het motto: meedoen is belangrijker dan winnen.

Oriënteringsrit

‘Bij de dikke boom linksaf, let op dat je niet de zandweg neemt. Op de driesprong pak je het breedste pad, aan het eind zie je een wit huis met een rozenstruik…’ De oriënteringsrit van Peize is beroemd in de wijde omgeving. Op geen enkele puzzelrit komen zoveel mensen af als op die van Peize. Wandelend, fietsend, of met de auto, dit is een mooie speelse manier om de omgeving te ontdekken en op plekken te komen waar je anders nooit terecht zou komen. Vergeet niet om na afloop bij café Ensing aan te steken voor de nazit met muziek.

Paardenshow

Peize houdt van paarden. Het paardensportcomité van Peize organiseert al jaren de paardenshow. In juni staat een dag helemaal in het teken van paarden, met spectaculaire shows, tuigpaarden, oude koetsen en nog veel meer. Aan kinderen is ook gedacht, er zijn pony’s om te aaien, kinderen kunnen een ritje op een pony maken en gezinnen kunnen een huifkarrit door het dorp maken.

Bekijk hier de volledige agenda van Peize

mei 2024