Annet Raben

 1. Wie ben je? En wat is jouw connectie met Peize?
  Mijn naam is Annet Raben. Ik woon en werk, sinds 2014 samen met mijn man in Peize, in het voormalig RABO bankgebouw.
 1. Hoe omschrijf jij jouw werk en jouw stijl?
  Ik schilder met acrylverf op groot formaat in felle, heldere kleuren. Mijn stijl is figuratief abstract, ik gebruik stevige omtreklijnen, de onderwerpen zijn vaak fantasievol. De laatste tijd ben ik bezig met fantasieportretten met een “boodschap”. Het is een combinatie van realistisch en abstract.
 1. Er was 1 voorwaarde: Je ontwerp moest met Peize te maken hebben. Hoe ben je tot dit ontwerp gekomen? Waar heb je inspiratie opgedaan? Wat is het verhaal erachter?
  Ik heb de buren rondom het kastje gevraagd om een aantal steekwoorden, zinnen of een verhaaltje te schrijven, wat zij voelen bij “Peize” en of ze iets kunnen vertellen over de plek waar dit kastje staat. Daar kwamen hele leuke reacties op, die ik heb verwerkt in mijn ontwerp. Wat vooral naar voren kwam was dat op die plek vroeger een spoorlijn liep, de zgn Philipslijn van Groningen naar Drachten. Ook werd genoemd dat het een gezellige plek is, met horeca, muziek, winkels en heel veel groen.
 1. Hoe was jouw ervaring om te schilderen op een elektriciteitskastje? Wat viel mee en wat viel tegen? 
  Ik vond het lastig om op deze ondergrond te werken. Het weer werkte niet mee, je moet op de grond liggen om bij de onderkant te kunnen en het staat natuurlijk rechtop. Je kunt niet, zoals je bij een schildersezel doet, het even naar achteren kantelen. Door de regen tussendoor en daarnaweer juist warm weer, ging de verflaag bobbelen. Ik moest er erg aan wennen.

Wat erg leuk was, was alle aandacht die ik kreeg. Veel mensen reden of liepen langs en bleven even praten en om mij succes te wensen. Eigenlijk was iedereen positief over het hele project. 

 1. Hoe lang heb je erover gedaan?
  Ik weet het niet precies, omdat het steeds weer korte tijd even mogelijk was om te schilderen. Ik schat dat ik er 10 a 12 uur totaal mee bezig ben geweest.
 1. Waarom heb je meegedaan aan het project?
  Ik wou graag dit leuke project ondersteunen. Er staat pal naast ons gebouw zo’n kastje, dus die wou ik graag “adopteren”.
 1. Wat is jouw website en/of Social Media waar je werk op te zien is?
  www.serpentijn.nl
  Instagram: www.instagram.com/annet.raben/
 1. Overig.
  We hadden met de groep een hele fijne, gezellige en vrolijke samenwerking. Fijn om op deze manier meer kunstenaars uit het dorp te leren kennen.

 

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Nek rekken:
Kantel je hoofd voorzichtig naar één kant, breng je oor naar je schouder en houd vast.

Wist je dat… Langdurige stress het herstel van je spieren en organen tegenwerkt?
Je lichaam bevindt zich altijd ergens tussen de “vecht of vlucht” en de “rust en herstel” modus. Bij langdurige stress blijft je lichaam in de “vecht of vlucht”-modus, waardoor je lichaam slecht aan het opbouwen van spieren en het herstellen van organen toe komt.

www.fysiotherapie-kinesis.nl