Jennifer Joedo

 1. Wie ben je? En wat is jouw connectie met Peize?
  Mijn naam is Jennifer Joedo, initiatiefnemer van dit project en ik maak schilderijen en muurschilderingen. Ik werk zowel autonoom als in opdracht. Ik ben in 2020 in Peize komen wonen met mijn gezin.
 1. Hoe omschrijf jij jouw werk en jouw stijl?
  Ik hou ervan om emotie op het doek vast te leggen. Vaak zijn het vrouwen die ik schilder. Ik schilder graag op muziek en laat mij leiden door mijn eigen emotie. Ik gebruik vaak acrylverf, omdat ik er heerlijk mee kan experimenteren. Soms gebruik ik kwasten, een spons, een paletmes of gewoon mijn handen. En het liefst werk ik zo groot mogelijk.

  De muurschilderingen maak ik vaak in opdracht. Dus het kan van alles worden. Maar vaak zie je wel botanische vormen terug in mijn ontwerp. Het ontwerp maak ik uiteraard in overleg met de opdrachtgever. Samen kijken we naar de ruimte, sparren we over ideeën en hou ik rekening met het interieur, de kleuren en lichtval.

 1. Er was 1 voorwaarde: Je ontwerp moest met Peize te maken hebben. Hoe ben je tot dit ontwerp gekomen? Waar heb je inspiratie opgedaan? Wat is het verhaal erachter?
  Samen met een groepje bewoners van de Hoprank hebben we nagedacht over een ontwerp. Natuurelementen en dieren uit de omgeving werden het vaakst genoemd. De Hoprank heeft ook afdelingen die vernoemd zijn naar vogels en de ijsvogel is daar een van. Van de bewoners mocht het kastje ook wel wat kleur hebben, dus heb ik gekozen voor een ijsvogel. Niet de hele ijsvogel, maar close-up van deze prachtige vogel.
 1. Hoe was jouw ervaring om te schilderen op een elektriciteitskastje? Wat viel mee en wat viel tegen?
  Deze kast was al heel mooi schoon. Op een zonnige ochtend heb ik de primer er op gedaan. En een week later heb ik het ontwerp erop geschilderd. Het was een prachtige, zonnige lentedag en ik kreeg al veel enthousiaste reacties van bewoners en bezoekers die voorbij liepen. Het schilderen ging vrij vlot en ik heb ervan genoten om buiten te schilderen.

Nadat de primer er eenmaal op zat heb ik mijn spullen in de auto geladen en naast het kastje gezet. Ik had een krukje en een klein campingtafeltje mee en een grote fles water. Het ontwerp kreeg ik er vrij snel op en het schilderen pakte gelukkig ook vrij goed. Het was september, dus het weer was nog lekker. Ik hield wel in de gaten dat er een aantal dagen droog was achter elkaar. Voor de zekerheid heb ik er ’s nachts nog wel plastic omheen gedaan ter bescherming.

Soms moest ik even een slakje verplaatsen die dan over een geschilderd blaadje kroop. Of een spinnetje die uit een hoekje kwam kruipen. En er zal ook vast een klein minivliegje per ongeluk meegeschilderd zijn…oeps.

Ik kreeg veel leuke reacties van omwonenden, wandelaars en fietsers. Maar ook van de vuilnismannen en de automobilisten. Dan staken ze even een duim op uit het raam of ze maakten even een kort praatje.

 

 1. Hoe lang heb je erover gedaan?
  Het schilderen ging vrij vlot. Ik heb er denk ik 2,5 uur over gedaan. Een dag later heb ik de anti-graffiti coating erop gedaan.
 1. Waarom heb je meegedaan aan het project?
  Ik ben initiatiefnemer van het project. Ik vind die grijze elektriciteitskastjes eigenlijk maar heel lelijk. En omdat ik overal wel een canvas in zie, dacht ik waarom maken we Peize niet een stukje mooier met kunst. Ik zag dit soort projecten ook in andere gemeenten en ben toen op zoek gegaan naar hoe ik dit hier in het dorp ook kon verwezenlijken. Zo kwam ik in aanraking met cultuurcoach Sacha Kraan van Welzijn in Noordenveld. Samen hebben we dit project kunnen realiseren en hebben we ook van Muziek Cultuur Peize, Ondernemersnetwerk Peize, Solvent en Kinesis financiële steun mogen ontvangen. Zonder hen hadden we dit niet kunnen doen, dus daar ben ik heel dankbaar voor.
 1. Wat is jouw website en/of Social Media waar je werk op te zien is?
  Mijn website: www.jenniferjoedo.nl
  Instagram: www.instagam.com/jenniferjoedo

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Borst opener:
Kruis je handen achter je rug, beweeg je handen rustig naar achteren op om je borst te openen.

Wist je dat… Focus op je ademhaling de makkelijkste manier is om je lichaam in de “rust en herstel”-modus te krijgen?
Door je ademhaling bewust te controleren, kan jij jezelf in actie of juist in rust modus krijgen. Probeer eens volledig door je neus in te ademen, probeer dan nog een klein beetje lucht er bij te snuiven en laat vervolgens met een zucht alle lucht door je mond er uit. Herhaal dit een paar keer. Wat merk je?

www.fysiotherapie-kinesis.nl