Jennifer Joedo

 1. Wie ben je? En wat is jouw connectie met Peize?
  Mijn naam is Jennifer Joedo en ik maak schilderijen en muurschilderingen. Ik werk zowel autonoom als in opdracht. Ik ben in 2020 in Peize komen wonen met mijn gezin en ben initiatiefnemer van dit project.
 1. Hoe omschrijf jij jouw werk en jouw stijl?
  Ik hou ervan om emotie op het doek vast te leggen. Vaak zijn het vrouwen die ik schilder. Ik schilder graag op muziek en laat mij leiden door mijn eigen emotie. Ik gebruik vaak acrylverf, omdat ik er heerlijk mee kan experimenteren. Soms gebruik ik kwasten, een spons, een paletmes of gewoon mijn handen. En het liefst werk ik zo groot mogelijk.

De muurschilderingen maak ik vaak in opdracht. Dus het kan van alles worden. Maar vaak zie je wel botanische vormen terug in mijn ontwerp. Het ontwerp maak ik uiteraard in overleg met de opdrachtgever. Samen kijken we naar de ruimte, sparren we over ideeen en hou ik rekening met het interieur, de kleuren en lichtval.

 1. Er was 1 voorwaarde: Je ontwerp moest met Peize te maken hebben. Hoe ben je tot dit ontwerp gekomen? Waar heb je inspiratie opgedaan? Wat is het verhaal erachter?
  Peize is een gezellig klein dorp en erg kindvriendelijk. Omdat het zo klein is, is het een fijn dorp om als kind in op te groeien. Het voelt veilig en gemoedelijk. Kinderen kunnen hier lekker spelen en ravotten in de natuur. Het is mooi dat Peize hun die vrijheid van het zelf ontdekken kan bieden.

Ik heb mij laten inspireren door de spelende kinderen en de natuur om ons heen en het gevoel proberen over te brengen op het elektriciteitskastje.

 1. Hoe was jouw ervaring om te schilderen op een elektriciteitskastje? Wat viel mee en wat viel tegen?
  Het schoonmaken viel bij mijn kastje nog best tegen. Tijdens het schoonmaken kreeg ik last van jeuk. Eerst dacht ik dat het van processierups kwam, maar het bleek dat er glasvezel op het kastje was aangebracht wat met het schoonmaken los kwam. Ik kreeg er uitslag van en ben meteen onder de douche gaan staan. Gelukkig trok het vrij snel weg, maar ik schrok er wel van.

Nadat de primer er eenmaal op zat heb ik mijn spullen in de auto geladen en naast het kastje gezet. Ik had een krukje en een klein campingtafeltje mee en een grote fles water. Het ontwerp kreeg ik er vrij snel op en het schilderen pakte gelukkig ook vrij goed. Het was september, dus het weer was nog lekker. Ik hield wel in de gaten dat er een aantal dagen droog was achter elkaar. Voor de zekerheid heb ik er ’s nachts nog wel plastic omheen gedaan ter bescherming.

Soms moest ik even een slakje verplaatsen die dan over een geschilderd blaadje kroop. Of een spinnetje die uit een hoekje kwam kruipen. En er zal ook vast een klein minivliegje per ongeluk meegeschilderd zijn…oeps.

Ik kreeg veel leuke reacties van omwonenden, wandelaars en fietsers. Maar ook van de vuilnismannen en de automobilisten. Dan staken ze even een duim op uit het raam of ze maakten even een kort praatje.

 

 1. Hoe lang heb je erover gedaan?
  Ik denk dat ik er al met al 3 volle dagen aan heb gewerkt. Van het maken van het ontwerp , schoonmaken, grote grassprieten weghalen tot aan het aanbrengen van een anti-graffiti coating. Elke keer weer een stukje. Want zo moest de achtergrond ook wel weer drogen voordat ik verder kon.
 1. Waarom heb je meegedaan aan het project?
  Ik ben initiatiefnemer van het project. Ik vind die grijze elektriciteitskastjes eigenlijk maar heel lelijk. En omdat ik overal wel een canvas in zie, dacht ik waarom maken we Peize niet een stukje mooier met kunst. Ik zag dit soort projecten ook in andere gemeenten en ben toen op zoek gegaan naar hoe ik dit hier in het dorp ook kon verwezenlijken. Zo kwam ik in aanraking met cultuurcoach Sacha Kraan van Welzijn in Noordenveld. Samen hebben we dit project kunnen realiseren en hebben we ook van Muziek Cultuur Peize, Ondernemersvereniging, Solvent en Kinesis financiele steun mogen ontvangen. Zonder hen hadden we dit niet kunnen doen, dus daar ben ik heel dankbaar voor.
 1. Wat is jouw website en/of Social Media waar je werk op te zien is?
  Mijn website: www.jenniferjoedo.nl
  Instagram: www.instagram.com/jenniferjoedo

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Borst opener: Kruis je handen achter je rug, beweeg je handen rustig naar achteren op om je borst te openen.

Wist je dat… Focus op je ademhaling de makkelijkste manier is om je lichaam in de “rust en herstel”-modus te krijgen?
Door je ademhaling bewust te controleren, kan jij jezelf in actie of juist in rust modus krijgen. Probeer eens volledig door je neus in te ademen, probeer dan nog een klein beetje lucht er bij te snuiven en laat vervolgens met een zucht alle lucht door je mond er uit. Herhaal dit een paar keer. Wat merk je?

www.fysiotherapie-kinesis.nl