Melissa Roelfsma

Ik ben Mélissa Roelfsema, ik werk bij dagbesteding Ons T Hoes in Peize.

Ik teken graag om mijn hoofd leeg te maken. Het liefst maak ik realistische tekeningen van mensen en dieren. Mijn hobby is voetbal, de combinatie Peize en voetbal bracht mijn begeleiders op het idee om een portret van tygo Land te maken. Tygo komt uit Peize, en was de jongste voetballer ooit ( 15 jaar ) die een profcontract kreeg. Hij ging voetballen bij Heerenveen. Na 1 jaar werd hij gekocht door PSV. Hij voetbalt op dit moment bij PSV en Jong Oranje.

Het schilderen op het kastje was nieuw voor mij. Het was spannend omdat ik nog nooit met verf had gewerkt maar vooral ook erg leuk. Er kwamen veel mensen langs voor een praatje en het leverde veel reacties op. Ik werkte in weer en wind aan het portret. De grote visparaplu was handig voor zowel de zon als de regen.
In het totaal heb ik er denk ik ongeveer een week over gedaan. Voor dit project ben ik gevraagd omdat ik exposeerde in de Hoprank en Jennifer mijn werk daar heeft gezien.
U kunt mijn werk zien en volgen op @mellysimplyart (Instagram) en op Facebook mellysimplyart.

Ik vond het leuk om met dit project mee te doen en het heeft me veel bekendheid opgeleverd.

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Lunges: Maak grote stappen, waarbij je een stukje extra door de voorste knie zakt. Hoe vaak kan jij dit achter elkaar?

Wist je dat… Je slaap uit verschillende fases bestaat?
Gedurende de nacht doorloop je verschillende slaapfases: inslapen – lichte slaap – diepe slaap – Droomslaap (ook wel REM-slaap). Elke slaapfase focust op een ander deel van je herstel. Het doorlopen van alle 4 de slaapfases duurt 90-120 minuten. Wordt een cyclus onderbroken? Dan mis je dus een deel van je herstel.

www.fysiotherapie-kinesis.nl