Olesia Liashova i.s.m. ODS De Eskampen.

1. Wie ben je? En wat is jouw connectie met Peize?
Mijn naam is Olesia Liashova, een kunstenaar uit Oekraïne. Sinds mei 2022 woon ik in Peize. Na de oorlog ben ik naar Nederland verhuisd om levens te redden voor mezelf en mijn kinderen. Dit kleine dorp werd mijn tweede thuis.

2. Hoe omschrijf jij jouw werk en jouw stijl?
Ik maak met name kunstwerken waar ik de Oekraïense stijl in verwerk. Zo heb ik bij het kastje op de Pol de traditionele Oekraïense stijl “Petrykivskyi” gebruikt. Maar voor dit kastje in samenwerking met de leerlingen van de Eskampen heb ik mijzelf uitgedaagd een andere stijl uit te proberen.

3. Er was 1 voorwaarde: Je ontwerp moest met Peize te maken hebben. Hoe ben je tot dit ontwerp gekomen? Waar heb je inspiratie opgedaan? Wat is het verhaal erachter?
Op een middag heb ik samen met een groepje leerlingen een inspiratiesessie gehouden en wat losse ontwerpen gemaakt. Hier werd onder andere de uitkijktoren in de Onlanden genoemd. Dus hier heb ik verder op voortgeborduurd. Ik vind de zonsondergang daar heel mooi en soms kleurt de lucht zelfs prachtig roze. Dit wilde ik graag vastleggen op het kastje. en heb hier naast kwasten ook met een sponsje gewerkt.

4. Hoe was jouw ervaring om te schilderen op een elektriciteitskastje? Wat viel mee en wat viel tegen?
Toen ik wilde beginnen met schilderen begon het heel hard te regenen en moest ik wachten tot de bui voorbij was. Ik heb eerst de achtergrond geschilderd en hiervoor een spons gebruikt. Dit was nieuw voor mij en vond het leuk hiermee te experimenteren. De volgende dag heb ik de vogels, uitkijktoren en andere details geschilderd. Het groepje leerlingen van de Eskampen waren hierbij uitgenodigd om te komen helpen. Omdat het een samenwerking is met de school moest het ontwerp snel op te zetten zijn, simpel maar toch verrassend en ik denk dat dit wel gelukt is.

5. Hoe lang heb je erover gedaan?
Gelukkig zat er al een primer op dus ik hoefde het kastje alleen nog even af te nemen met een doekje. De eerste dag heb ik er 3 uur over gedaan en de tweede dag ongeveer 5 uur. Dus in totaal ben ik er zo’n 8 uur mee bezig geweest.

6. Waarom heb je meegedaan aan het project?
Ik ben altijd geïnteresseerd in projecten die gebaseerd zijn op interactie met de samenleving, waarbij je je kunst met absoluut iedereen kunt delen, en natuurlijk zijn dergelijke projecten goede reclame, omdat mensen niet altijd naar tentoonstellingen gaan of reclameboekjes lezen waarin je kunt zien mijn werken, en op deze manier kan iedere voorbijganger of voorbijrijdende persoon mijn schilderij zien

7. Wat is jouw website en/of Social Media waar je werk op te zien is?

 www.lesleyart.eu

Instagram         olesia_liashova
Facebook         Lesley ART

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Tenen lopen:
Loop een eindje op je tenen. Probeer hierbij de armen zo hoog mogelijk uit te strekken.

Wist je dat… Het ontwikkelen van een gewoonte minimaal 28 dagen duurt? Als volwassene bestaat 40-95% van je dagelijkse activiteiten uit gewoontes en automatismen. Simpelweg omdat dit het minste energie en aandacht kost. Wil jij je leefstijl veranderen? Zorg dan dat je gezonde gewoontes gaat aanleren, dan kost het op lange termijn minder energie om dit vol te houden.

www.fysiotherapie-kinesis.nl