Peggy de Vries

 1. Wie ben je? En wat is jouw connectie met Peize?
  Ik ben Peggy de Vries en ik woon nu haast 10 jaar in Peize naar volle tevredenheid. Het is een heerlijk dorp om te wonen.
 1. Hoe omschrijf jij jouw werk en jouw stijl?
  Vanuit mijn achtergrond als Grafisch Vormgever ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in letters en schrijven
  en heb mij daarom in de loop der jaren verder verdiept in de kalligrafie en het handschrift. Vooral het ambachtelijke van de kalligrafie in combinatie met kunst en fantasie spreekt mij aan.
  Daarnaast illustreer ik ook en maak ik huisportetten.
 1. Er was 1 voorwaarde: Je ontwerp moest met Peize te maken hebben. Hoe ben je tot dit ontwerp gekomen? Waar heb je inspiratie opgedaan? Wat is het verhaal erachter?
  Via Jacob Bezema van het Historisch archief heb ik de nodige informatie gekregen over het ontstaan van de naam Peize en haar vroegere schrijfwijzen. Dat sloot goed aan bij de historische lettertypes die ik kalligrafeer en het idee om dat weer te geven in een stamboom was geboren.
 1. Hoe was jouw ervaring om te schilderen op een elektriciteitskastje? Wat viel mee en wat viel tegen?
  Het was heel leuk om te doen, maar wel een grote klus. Het weer werkte niet altijd mee (te heet, te nat, te veel wind) dus dat moest je goed in de gaten houden, en als het weer dan gunstig was ook gelijk aan de slag gaan. Het elektriciteitshuisje was dicht bij mijn huis, dus dat was wel zo handig (eten, drinken, toilet). Tijdens het schilderen heb ik alle yogahoudingen wel gehad, dus je blijft er soepel bij, ha ha. En wat heel leuk was dat ik ontzettend veel leuke en positieve reacties heb gehad. Voorbijgangers bleven staan om vragen te stellen, auto’s stopten om de voortgang te bekijken, enz. Iedereen was enthousiast. Dat is natuurlijk een geweldige opsteker.
 1. Hoe lang heb je erover gedaan?
  Al met al ben ik er wel een week mee bezig geweest.
 1. Waarom heb je meegedaan aan het project?
  Ik werd ervoor gevraagd en aangezien er niet veel kalligrafen zijn leek het mij vanwege de diversiteit van de kunstenaars leuk om mee te doen.
 1. Wat is jouw website en/of Social Media waar je werk op te zien is?
  Op mijn website https://handschriftverbetering-en-kalligrafie.nl/welkom krijg je een aardige indruk van wat ik doe.
  Maar dat is niet alles uiteraard, want ik doe ook vaak dingen in opdracht. En ik ‘post’ ook niet alles wat ik maak.
 1. Overig.
  Ik geef regelmatig cursussen en workshops op kalligrafiegebied.
  Het is fijn om te merken dat er nog steeds veel belangstelling is voor dit mooie, eeuwenoude ambacht, want ik vind het belangrijk om dat door te geven.

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Kuiten rekken:
Zoek een stoeprandje en ga er met je tenen op staan. Zak een stukje met je hakken naar beneden, tot je rek voelt in de kuiten.

Wist je dat… Door beweging je bloedsuikerspiegel daalt?
Door te bewegen worden je spieren gevoeliger voor het hormoon insuline. Hierdoor wordt er meer suiker uit het bloed gehaald. Bij duurtraining (zoals wandelen, fietsen en hardlopen) wordt er gedurende de training meer suiker uit het bloed gehaald. Bij krachttraining is het directe effect kleiner, maar kan het effect meer dan 3 uren na de training doorgaan.

www.fysiotherapie-kinesis.nl