Ruth Assink i.s.m. OBS ’t Spectrum

 1. Wie ben je? En wat is jouw connectie met Peize?
  Mijn naam is Ruth Assink en ik werk onder de naam Mosgroen & inkt. Ik woon met m’n gezin nu ruim 9 jaar in Peize.

 2. Hoe omschrijf jij jouw werk en jouw stijl?
  Ik maak vooral landschappen en mensen. Mijn landschappen zijn altijd geïnspireerd door plekken waar ik ben geweest en die iets bij mij oproepen. Dat kan een gevoel zijn bij een plek, een associatie, of gewoon een prachtige vorm of lichtval.
  Verder teken en schilder ik graag mensen die iets eigenzinnigs hebben, een beetje opvallen in de massa. Mijn werk is meestal kleurrijk en ik gebruik allerlei technieken en materialen.
 3. Er was 1 voorwaarde: Je ontwerp moest met Peize te maken hebben. Hoe ben je tot dit ontwerp gekomen? Waar heb je inspiratie opgedaan? Wat is het verhaal erachter?
  Voor de zomervakantie hebben we een groepje leerlingen uit groep 8 van ‘t Spectrum gevraagd wat volgens hen het meeste bij Peize hoort. Zij hebben dingen getekend en verteld wat zij in Peize doen. Elementen uit deze tekeningen en uit het gesprek zijn samengevoegd tot het kleurrijke ontwerp van dit kastje, in de kleuren van het logo van de school. Er lopen regelmatig kinderen langs dit kastje, speciaal voor hen zijn er nog wat kleine poppetjes/beestjes op verstopt….. wie heeft ze al gevonden?
 4. Hoe was jouw ervaring om te schilderen op een elektriciteitskastje? Wat viel mee en wat viel tegen?
  Herfstige tijden, dus veel kijken op weerapps wat de beste momenten waren om aan de slag te gaan. Tussen de buien door en in de wind hebben we in etappes steeds een stukje beschilderd. Regelmatig kwam er iemand langswandelen die vroeg wat ik maakte. Leuk om zoveel verschillende mensen te spreken.
 5. Hoe lang heb je erover gedaan?
  Samen met hulp van Jennifer 2 volle dagen.
 6. Waarom heb je meegedaan aan het project?
  Ik vond het een leuk initiatief om samen dingen die niet zo mooi zijn in het dorp mooier te maken. Hopelijk toveren de nieuwe kastjes af en toe een glimlach op de gezichten van wie er maar langskomt.
 7. Wat is jouw website en/of Social Media waar je werk op te zien is?

  Mijn website: https://www.mosgroeneninkt.nl/
  Instagram: https://www.instagram.com/mosgroen_en_inkt/

 

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Huppelen:
Probeer een stukje van deze wandeling te huppelen. Begin rustig en laag, bouw langzaam de intensiteit op.

Wist je dat… Natuur een rustgevende werking heeft?
Of het nu een wandeling in het bos of een dagje aan het strand is, onderzoek heeft aangetoond dat de natuur stresshormonen verlaagt en kalmerend werkt. Dit effect wordt ook wel “ecotherapie” genoemd.

www.fysiotherapie-kinesis.nl