Ruth Assink

 1. Wie ben je? En wat is jouw connectie met Peize?
  Mijn naam is Ruth Assink en ik werk onder de naam Mosgroen & inkt. Ik woon met m’n gezin nu ruim 9 jaar in Peize.
 1. Hoe omschrijf jij jouw werk en jouw stijl?
  Ik maak vooral landschappen en mensen. Mijn landschappen zijn altijd geïnspireerd door plekken waar ik ben geweest en die iets bij mij oproepen. Dat kan een gevoel zijn bij een plek, een associatie, of gewoon een prachtige vorm of lichtval.

  Verder teken en schilder ik graag mensen die iets eigenzinnigs hebben, een beetje opvallen in de massa. Mijn werk is meestal kleurrijk en ik gebruik allerlei technieken en materialen.

 1. Er was 1 voorwaarde: Je ontwerp moest met Peize te maken hebben. Hoe ben je tot dit ontwerp gekomen? Waar heb je inspiratie opgedaan? Wat is het verhaal erachter?
  Een van de redenen om destijds in Peize te komen wonen was de nabijheid van natuurgebied De Onlanden. Heerlijk om zo dichtbij huis zoveel ‘buiten’ te vinden om lekker uit te waaien. De wind in je gezicht en door je haren voelen blazen, alles waar je je druk over maakt, meegeven aan de wind en dan weer met een leeg hoofd thuiskomen.

  En voor de mensen die net iets verder kijken dan hun neus lang is, is er op de achterkant van het kastje ook nog wat te zien…

 2. Hoe was jouw ervaring om te schilderen op een elektriciteitskastje? Wat viel mee en wat viel tegen?
  Drie zonnige hete dagen in de zomervakantie heb ik er doorgebracht. De verf droogde vlotter op dan ik kon mengen, er vlogen allerlei insecten om me heen (en in de natte verf) en ik heb elke yogapose gehad om alle hoekjes goed te kunnen beschilderen. Op dag 1 begon ik met gras maaien, schoonmaken, schuren en primen. Er kwamen veel wandelende en fietsende mensen kijken en een praatje maken. Erg gezellig. En leuk om te horen dat de meeste mensen het een mooi project vonden en enthousiast waren over het ontwerp.
 1. Hoe lang heb je erover gedaan?
  3 volle dagen.
 1. Waarom heb je meegedaan aan het project?
  Ik vond het een leuk initiatief om samen dingen die niet zo mooi zijn in het dorp mooier te maken. Hopelijk toveren de nieuwe kastjes af en toe een glimlach op de gezichten van wie er maar langskomt.
 1. Wat is jouw website en/of Social Media waar je werk op te zien is?

Mijn website: https://www.mosgroeneninkt.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/mosgroen_en_inkt/

Bewegingstip en gezondheidsweetje van Fysiotherapie Kinesis:

Huppelen:
Probeer een stukje van deze wandeling te huppelen. Begin rustig en laag, bouw langzaam de intensiteit op.

Wist je dat… Natuur een rustgevende werking heeft?
Of het nu een wandeling in het bos of een dagje aan het strand is, onderzoek heeft aangetoond dat de natuur stresshormonen verlaagt en kalmerend werkt. Dit effect wordt ook wel “ecotherapie” genoemd.

www.fysiotherapie-kinesis.nl